Вулицями Києва разом зі св.Хосемарією

В червні 2009 року в Києві відбулася перша зустріч жінок з Opus Dei

Що може бути краще за вулиці рідного міста! Особливо коли випадає нагода під час неспішної прогулянки поділитися своєю до них любов'ю зі своїми новими друзями, що приїхали десь здалека. Коли в тебе є всі підстави сподіватися, що вони, твої друзі, не менш за тебе захопляться цією неповторною красою...

У червні в Києві відбулася саме така зустріч! Україну відвідали Луз та Пілука, жінки-нумерарії Opus Dei, що живуть та працюють в Москві. Наше знайомство почалося із зустрічі в аеропорту Бориспіль, потім ми відвідали храм св. Олександра, де священик уділив нам причастя, і відправилися мандрувати містом. Ця прогулянка супроводжувалася розмовами про життя св. Хосемарії Ескріви, як він посвятив себе служінню Богові. Цей день був наповнений радістю та миром.

Одного разу декілька чоловіків зустрілися в Києві, щоб поділитися один з одним вісткою про те, що люди покликані Богом стати святими, не залишаючи світу, але освячуючи його сумлінним виконанням своїх щоденних обов'язків: в родині, в професійному та громадському житті, в спілкуванні із сусідами та друзями. З тої зустрічі почалася історія Opus Dei в Україні.

Цього року так само й ми, жінки, із зустрічі друзів розпочали нову сторінку цієї історії.

Ольга Черепанська